Obvestilo o piškotkih

Naša spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje delovanja in bogatejšo uporabniško izkušnjo. Upravljalec piškotkov je NK Limbuš Pekre Limbuška cesta 53, Limbuš 2341. Za nadaljno uporabo naših strani prosimo dovolite shranjevanje piškotkov.

Dovoljujem shranjevanje piškotkov

Tabela - člani

1. Korotan Prevalje     64
2. ZU-VIL Brunšvik     59 
3. Pohorje     57
4. Peca     52
5. Tehnotim Pesnica     49
6. Asfalt.Brus Malečnik       26
7. Marles hiše        23
8. Paloma     21
9. Energotim Miklavž     19
10. Fram   

    12

  Več...  


Zgodovina kluba

16.6.1973 se je peščica nogometnih zanesenjakov odločila da ustanovi klub. Ustanovna skupščina je bila v gasilskem domu Pekre. Prvi predsednik novoustanovljenega kluba NK Pekre je bil Džafič Miro, podpredsednik pa Vranič Branko. Klubu so se priključili tudi igralci, ki so do tedaj igrali v sosednjih klubih NK Pohorje in NK Železničar. Ker ni bilo na razpolago igrišča so se prve tekme igrale na igriščih ŽŠD Železničar na Poljanah.

Klub je doživljal vzpone in padce, največji uspeh pa je bil uvrstitev v takratno 2. SNL Vzhod. Tekmovali smo v konkurenci ekip kot so bile Korotan, Proletarec Zagorje, Beltinci, Elkroj Mozirje, Pohorje in še drugi.

V tem času je tudi mladinska ekipa zelo uspešno tekmovala v 2. mladinski ligi. Po osamosvojitvi je klub doživel manjšo krizo, ki je bila posledica reorganizacije lig in pomanjkanja finančnih sredstev. Leta 1997 se je klub preimenoval v NK Limbuš - Pekre , katero ime nosi še danes.

Aktivnosti, ki jih vodimo skozi vse leto so tekmovanja in nadaljne urejanje igrišča z njegovo okolico. Vse ekipe od cicibanov do veteranov tekmujejo v ligah MNZ Maribor. Srečujemo se s problemi, ki so prisotni več ali manj pri vseh klubih, od pomanjkanja površin za treninge, rekvizitov za nemoteno vadbo do finančnih sredstev. Nogomet aktivno igra v klubu okoli 120 igralcev v 6 ekipah.

Dodatno se izobražujejo tudi trenerji mlajših kategorij, tako da je strokovno vodstvo od trenerjev do tehničnih vodij iz domačega okolja. Največji poudarek je na delu z mlajšimi, saj želimo vzgojiti dobre nogometaše v domačem okolju. Pri teh prizadevanjih nam je v veliko pomoč OŠ Rado Robič na čelu z ravnateljem g. Wutejem. Naša neizpolnjena želja je še vedno pomožno igrišče, ki ga ne moremo dokončati zaradi pomanjkanja finančnih sredstev.

Seveda pa tudi te aktivnosti ne bi bile mogoče, če nam ne bi stali ob strani naši sponzorji, donatorji in prijatelji kluba, ki se jim zahvaljujem za dosedanjo pomoč. Vse ki se želite ukvarjati z najpopularnejšo igro na svetu pa vabim naj se nam pridružijo.

predsednik kluba Tone GRAŠIČ

 

 
Facebook

Napovednik

No current events.

Koledar

<<  December 2017  >>
 Po  To  Sr  Če  Pe  So  Ne 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Glavni sponzor

Sponzorji